De koersdaling van de yuan gaat gepaard met enorme verliezen die de speculanten leiden. Morgan Stanley schat dat elke daling van de yuan met 100 pip een verlies van bijna 5 miljard dollar veroorzaakt in het kamp van de speculanten. Dergelijke verliezen kunnen niet zonder gevolgen blijven.

Nu al wordt neerwaartse druk vastgesteld bij de vastgoedprijzen in Hong Kong en bij de prijzen van een aantal grondstoffen. Inmiddels is het onduidelijk hoever de koers van de yuan kan wegzakken. Vast staat evenwel dat de Chinese centrale bank een verdere daling van de koers van de yuan niet ongenegen is.

De koersdaling van de yuan gaat gepaard met enorme verliezen die de speculanten leiden. Morgan Stanley schat dat elke daling van de yuan met 100 pip een verlies van bijna 5 miljard dollar veroorzaakt in het kamp van de speculanten. Dergelijke verliezen kunnen niet zonder gevolgen blijven. Nu al wordt neerwaartse druk vastgesteld bij de vastgoedprijzen in Hong Kong en bij de prijzen van een aantal grondstoffen. Inmiddels is het onduidelijk hoever de koers van de yuan kan wegzakken. Vast staat evenwel dat de Chinese centrale bank een verdere daling van de koers van de yuan niet ongenegen is.