Sindsdien is de koers in een brede, zijwaartse consolidatiefase terechtgekomen.

De boodschap van dit patroon is duidelijk: dit is een tijdelijke correctieve fase in de stijgende trend van de jaren '90. In het voorjaar van 2012 brak de koers boven de horizontale weerstand van 34 euro.

De weg lijkt nu open te liggen op de historische koerstoppen van 55 euro te gaan evenaren.

Op de daggrafiek ziet Van Herck de neerwaartse correctie van de afgelopen maanden meer in detail. Het is duidelijk dat de

koers is achtergebleven op de algemene beurstrend.

De koersdaling heeft de RSI-indicator tot zeer lage, oververkochte niveaus teruggebracht. Daarnaast komt de koers in de buurt van het stijgende 200-daags gemiddelde (momenteel rond de 41,05 euro).

Als de koers de komende dagen en weken nog wat lager duikt, kan volgens Geert Van Herck een eerste positie genomen worden voor beleggers die het aandeel nog niet in portefeuille hebben. Een volgende steunzone bevindt zich rond de 38 euro. Kortom, opbouwen tussen de 38 en 41 euro is zijn advies voor UCB.

Sindsdien is de koers in een brede, zijwaartse consolidatiefase terechtgekomen. De boodschap van dit patroon is duidelijk: dit is een tijdelijke correctieve fase in de stijgende trend van de jaren '90. In het voorjaar van 2012 brak de koers boven de horizontale weerstand van 34 euro. De weg lijkt nu open te liggen op de historische koerstoppen van 55 euro te gaan evenaren. Op de daggrafiek ziet Van Herck de neerwaartse correctie van de afgelopen maanden meer in detail. Het is duidelijk dat de koers is achtergebleven op de algemene beurstrend. De koersdaling heeft de RSI-indicator tot zeer lage, oververkochte niveaus teruggebracht. Daarnaast komt de koers in de buurt van het stijgende 200-daags gemiddelde (momenteel rond de 41,05 euro). Als de koers de komende dagen en weken nog wat lager duikt, kan volgens Geert Van Herck een eerste positie genomen worden voor beleggers die het aandeel nog niet in portefeuille hebben. Een volgende steunzone bevindt zich rond de 38 euro. Kortom, opbouwen tussen de 38 en 41 euro is zijn advies voor UCB.