In de pers werd relatief weinig aandacht besteed aan het feit dat zittende premier Mario Monti een slechte uitslag behaalde bij de verkiezingen voor het Italiaans parlement. De getroffen besparingsmaatregelen worden hem duidelijk zwaar aangewreven, met alle gevolgen van dien.

De vraag luidt nu of Mario Monti door Europa in de steek werd gelaten. Volgens sommige economen had Europa meer kunnen doen om de Italiaanse obligatierente te doen dalen, zodat de besparingsmaatregelen voor de doorsnee Italiaan beter verteerbaar werden.

In de pers werd relatief weinig aandacht besteed aan het feit dat zittende premier Mario Monti een slechte uitslag behaalde bij de verkiezingen voor het Italiaans parlement. De getroffen besparingsmaatregelen worden hem duidelijk zwaar aangewreven, met alle gevolgen van dien. De vraag luidt nu of Mario Monti door Europa in de steek werd gelaten. Volgens sommige economen had Europa meer kunnen doen om de Italiaanse obligatierente te doen dalen, zodat de besparingsmaatregelen voor de doorsnee Italiaan beter verteerbaar werden.