De koers van Total blijft als gevolg van het gaslek onder druk staan, de opening in Parijs verliep 1,20% lager. Ook de BEL 20 opende lager, met KBC als sterkste daler. CMB boekt een lichte winst op de gisterenavond gepubliceerde cijfers.

Zowel opwaarts als neerwaarts potentieel CMB beperkt

Quirijn Mulder van ING reageerde op de resultaten die CMB gisteren kwam te presenteren. De definitieve cijfers stemden ongeveer overeen met de voorlopige resultaten die het bedrijf medio januari bekendmaakte. Het ruime dividend moet uiteraard worden gerelateerd aan de verkoop van het belang in Clarkson's.

Het dividend gaf uiteraard een positief signaal, Mulder verwacht over 2012 een gelijkaardig dividend. CMB krijgt een neutraal advies, met een koersdoel van 18 euro. Zowel het opwaarts als het neerwaarts potentieel bij CMB is beperkt, zo luidt de conclusie van Mulder.

Nederland onder druk om te bezuinigen

Ook Nederland staat nu volgens Theodoor Gilissen Bankiers onder druk om te bezuinigen. De perikelen in de regeringscoalitie leiden op de markten al tot een licht oplopende rente ten opzichte van de Duitse. Citigroup meent dat alleen Duitsland nog voldoet aan de meest hoogwaardige kwalificatie van staatsleningen.

Het oplopende begrotingstekort, de verminderde steun voor strenge fiscale regels in de eurozone en vooral de hoge schuldposities van huishoudens in combinatie met de zwakke huizenmarkt zorgen voor een verminderde kwaliteit en daarmee licht oplopende rente. Het is met name het politieke risico, want de economie is concurrerend en de staatsschuld relatief laag.

De koers van Total blijft als gevolg van het gaslek onder druk staan, de opening in Parijs verliep 1,20% lager. Ook de BEL 20 opende lager, met KBC als sterkste daler. CMB boekt een lichte winst op de gisterenavond gepubliceerde cijfers. Zowel opwaarts als neerwaarts potentieel CMB beperkt Quirijn Mulder van ING reageerde op de resultaten die CMB gisteren kwam te presenteren. De definitieve cijfers stemden ongeveer overeen met de voorlopige resultaten die het bedrijf medio januari bekendmaakte. Het ruime dividend moet uiteraard worden gerelateerd aan de verkoop van het belang in Clarkson's. Het dividend gaf uiteraard een positief signaal, Mulder verwacht over 2012 een gelijkaardig dividend. CMB krijgt een neutraal advies, met een koersdoel van 18 euro. Zowel het opwaarts als het neerwaarts potentieel bij CMB is beperkt, zo luidt de conclusie van Mulder. Nederland onder druk om te bezuinigen Ook Nederland staat nu volgens Theodoor Gilissen Bankiers onder druk om te bezuinigen. De perikelen in de regeringscoalitie leiden op de markten al tot een licht oplopende rente ten opzichte van de Duitse. Citigroup meent dat alleen Duitsland nog voldoet aan de meest hoogwaardige kwalificatie van staatsleningen. Het oplopende begrotingstekort, de verminderde steun voor strenge fiscale regels in de eurozone en vooral de hoge schuldposities van huishoudens in combinatie met de zwakke huizenmarkt zorgen voor een verminderde kwaliteit en daarmee licht oplopende rente. Het is met name het politieke risico, want de economie is concurrerend en de staatsschuld relatief laag.