De daling van de groeimarkten activa en de daling van de meer risicovolle activa zijn volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas twee apparte verhalen.

Ze lopen wel door elkaar en dat maakt de zaak complex. Als we de situatie ontbinden in zijn factoren is de situatie in Syrie gelijkaardig aan andere crisisen die we in het Midden-Oosten al vaak hebben gezien.

Denk daarbij maar aan de oorlogen met Irak en Afganistan. Los van het verschrikkelijke menselijke lijden is de impact van deze situatie op de markten geringer.

De olieprijs gaat wat omhoog en er wordt nogal stevige taal gesproken. Maar de markten hebben geleerd dat geopolitieke schokken meestal een mooie koopopportuniteit vormen.

De daling van de groeimarkten activa en de daling van de meer risicovolle activa zijn volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas twee apparte verhalen. Ze lopen wel door elkaar en dat maakt de zaak complex. Als we de situatie ontbinden in zijn factoren is de situatie in Syrie gelijkaardig aan andere crisisen die we in het Midden-Oosten al vaak hebben gezien. Denk daarbij maar aan de oorlogen met Irak en Afganistan. Los van het verschrikkelijke menselijke lijden is de impact van deze situatie op de markten geringer. De olieprijs gaat wat omhoog en er wordt nogal stevige taal gesproken. Maar de markten hebben geleerd dat geopolitieke schokken meestal een mooie koopopportuniteit vormen.