Dit is belangrijk om in het achterhoofd te houden: de algemene beursconjunctuur blijft een even grote determinerende factor voor het koersverloop als de fundamentals en nieuwsflow van Thrombogenics zelf.

Wat Geert Van Herck vooral in het oog springt op de weekgrafiek is de negatieve divergentie tussen koers en RSI-indicator

(onderste grafiek).

De meest recente top (47,82 euro, 09 januari 2013) werd niet bevestigd door de RSI-indicator (lagere top). Dit wijst erop dat de kracht achter de stijging aan het verzwakken was.

Vaak is dit de voorbode van een correctie en deze lijkt nu gestart te zijn voor de koers van Thrombogenics.

Een eerste steunzone bevindt zich op 35,65 euro. Hier kan er opnieuw ingestapt worden. Op de daggrafiek stellen we hetzelfde patroon vast: negatieve divergentie, gevolgd door een neerwaartse correctie.

Steun komt er van de stijgende trendlijn en de congestiezone van oktober/november (35,65 - 35,75 euro).

Dit is belangrijk om in het achterhoofd te houden: de algemene beursconjunctuur blijft een even grote determinerende factor voor het koersverloop als de fundamentals en nieuwsflow van Thrombogenics zelf. Wat Geert Van Herck vooral in het oog springt op de weekgrafiek is de negatieve divergentie tussen koers en RSI-indicator (onderste grafiek). De meest recente top (47,82 euro, 09 januari 2013) werd niet bevestigd door de RSI-indicator (lagere top). Dit wijst erop dat de kracht achter de stijging aan het verzwakken was. Vaak is dit de voorbode van een correctie en deze lijkt nu gestart te zijn voor de koers van Thrombogenics. Een eerste steunzone bevindt zich op 35,65 euro. Hier kan er opnieuw ingestapt worden. Op de daggrafiek stellen we hetzelfde patroon vast: negatieve divergentie, gevolgd door een neerwaartse correctie. Steun komt er van de stijgende trendlijn en de congestiezone van oktober/november (35,65 - 35,75 euro).