Tessenderlo Group kondigde vanmorgen voor opening van de beurs aan dat het een overeenkomst heeft ondertekend om de voederfosfatenactiviteit Aliphos te verkopen aan EcoPhos, een ondernemende Belgische producent en ontwikkelaar met voederfosfaten als kernactiviteit.

De verkoop omvat een productiesite in Rotterdam (Nederland) en drie verkoopkantoren (Duitsland, Spanje, Polen). Bij de verkoop zijn in totaal 57 werknemers betrokken.

De fosfaatproductie op de site van Ham (België), die tegen eind 2013 stopt wegens milieuredenen, valt niet onder deze transactie.

Tessenderlo Group kondigde vanmorgen voor opening van de beurs aan dat het een overeenkomst heeft ondertekend om de voederfosfatenactiviteit Aliphos te verkopen aan EcoPhos, een ondernemende Belgische producent en ontwikkelaar met voederfosfaten als kernactiviteit. De verkoop omvat een productiesite in Rotterdam (Nederland) en drie verkoopkantoren (Duitsland, Spanje, Polen). Bij de verkoop zijn in totaal 57 werknemers betrokken. De fosfaatproductie op de site van Ham (België), die tegen eind 2013 stopt wegens milieuredenen, valt niet onder deze transactie.