Op 9 oktober 2012 kondigde Tessenderlo Group zijn intentie aan om de activiteit farmaceutische ingrediënten, Calaire en Farchemia, te verkopen.

De informatie- en consultatieprocedures werden begin november afgerond. Na de goedkeuring van de fusietoezichtsinstanties werd de verkoop op 5 december afgerond.

Deze desinvestering ligt in de lijn van de sterkere focus van Tessenderlo Group op gespecialiseerde producten en diensten op het vlak van voeding, landbouw, waterbeheer en de valorisatie van bio-reststoffen.

Calaire en Farchemia stellen ongeveer 360 werknemers tewerk.

Afronding deal leverde geen problemen op

Filip De Pauw van ING merkte op dat de deal al op 9 oktober werd aangekondigd. Er volgde nog een onderzoek, dat echter geen problemen aan het licht bracht.

Het koopadvies voor het aandeel blijft gehandhaafd, waarbij de EVS/sales multiple kan verdubbelen. Dat betekent een opwaarts potentieel van 30% voor de koers.

Op 9 oktober 2012 kondigde Tessenderlo Group zijn intentie aan om de activiteit farmaceutische ingrediënten, Calaire en Farchemia, te verkopen. De informatie- en consultatieprocedures werden begin november afgerond. Na de goedkeuring van de fusietoezichtsinstanties werd de verkoop op 5 december afgerond. Deze desinvestering ligt in de lijn van de sterkere focus van Tessenderlo Group op gespecialiseerde producten en diensten op het vlak van voeding, landbouw, waterbeheer en de valorisatie van bio-reststoffen. Calaire en Farchemia stellen ongeveer 360 werknemers tewerk.Afronding deal leverde geen problemen op Filip De Pauw van ING merkte op dat de deal al op 9 oktober werd aangekondigd. Er volgde nog een onderzoek, dat echter geen problemen aan het licht bracht. Het koopadvies voor het aandeel blijft gehandhaafd, waarbij de EVS/sales multiple kan verdubbelen. Dat betekent een opwaarts potentieel van 30% voor de koers.