Komt er inderdaad een westerse actie in Syrië en, zo ja, welke vorm zal zo'n interventie aannemen? Het antwoord op die vraag weten we ongetwijfeld binnenkort. Inmiddels zwakten de Verenigde Staten en de andere westerse landen hun straffe woorden al wat af.

Het is bijvoorbeeld niet langer de bedoeling om het regime van Assad ten val te brengen. De situatie blijft wel gespannen, zowel de Israëli's als de Turken hebben hun leger in de hoogste staat van paraatheid gebracht. De affaire Syrië dreigt dus opnieuw een moeilijke evenwichtsoefening te worden.

Komt er inderdaad een westerse actie in Syrië en, zo ja, welke vorm zal zo'n interventie aannemen? Het antwoord op die vraag weten we ongetwijfeld binnenkort. Inmiddels zwakten de Verenigde Staten en de andere westerse landen hun straffe woorden al wat af. Het is bijvoorbeeld niet langer de bedoeling om het regime van Assad ten val te brengen. De situatie blijft wel gespannen, zowel de Israëli's als de Turken hebben hun leger in de hoogste staat van paraatheid gebracht. De affaire Syrië dreigt dus opnieuw een moeilijke evenwichtsoefening te worden.