Zonder al of niet zjin geloof in dit thema te belijden (Van Herck is immers van oordeel dat aandelen eerder door het algemene

beursklimaat dan specifieke thema's beïnvloed worden), wil hij toch wijzen op de blootstelling van Solvay aan de opkomst van het schaliegas.

Immers, door de productie van guargom kon Solvay mooie resultaten over 2012 presenteren. Door de overname van het

Franse Rhodia haalde Solvay ook de divisie consumentenchemie van Rhodia binnen.

Die divisie zit in een 50/50 joint venture met Hindustan Gum & Chemicals, een van India's oudste guargomproducenten. Guargom bezit eigenschappen die handig zijn bij de winning van schaliegas.

Het onttrekken van dat schaliegas uit de aardbodem is tot op heden niet bepaald milieuvriendelijk maar door guargom wordt

het iets minder vervuilend.

Met de boom van schaliegas gingen ook de prijzen voor guar de hoogte in wat goed is voor de winst van Solvay.

De afgelopen weken ging het aandeel door adviesverlagingen van Angelsaksische beurshuizen (o.a. Nomura) naar beneden

(en de correctie op de beurzen was natuurlijk ook een belangrijke reden voor de correctie).

Geert Van Herck verwacht dat het aandeel aan een uitbodemingsproces bezig is en raadt aan van koerszwaktes gebruik te maken om in te stappen.

Zonder al of niet zjin geloof in dit thema te belijden (Van Herck is immers van oordeel dat aandelen eerder door het algemene beursklimaat dan specifieke thema's beïnvloed worden), wil hij toch wijzen op de blootstelling van Solvay aan de opkomst van het schaliegas. Immers, door de productie van guargom kon Solvay mooie resultaten over 2012 presenteren. Door de overname van het Franse Rhodia haalde Solvay ook de divisie consumentenchemie van Rhodia binnen. Die divisie zit in een 50/50 joint venture met Hindustan Gum & Chemicals, een van India's oudste guargomproducenten. Guargom bezit eigenschappen die handig zijn bij de winning van schaliegas. Het onttrekken van dat schaliegas uit de aardbodem is tot op heden niet bepaald milieuvriendelijk maar door guargom wordt het iets minder vervuilend. Met de boom van schaliegas gingen ook de prijzen voor guar de hoogte in wat goed is voor de winst van Solvay. De afgelopen weken ging het aandeel door adviesverlagingen van Angelsaksische beurshuizen (o.a. Nomura) naar beneden (en de correctie op de beurzen was natuurlijk ook een belangrijke reden voor de correctie). Geert Van Herck verwacht dat het aandeel aan een uitbodemingsproces bezig is en raadt aan van koerszwaktes gebruik te maken om in te stappen.