Daarop zette de koers een mooi herstel in. Sinds midden maart is de koers al met meer dan 20% opgeveerd. Nu dit probleem van de baan is, kunnen SBMO-beleggers weer focussen op de fundamentals van de Nederlandse olietoeleverancier.

SBM Offshore is vooral gekend als bouwer en uitbater van "FPSO-schepen" : "Floating Production Storage Offloading" ofwel grote, drijvende opslagtanks die opgepompte olie uit onderzeese reserves opslaan en vervolgens overslaan op grote tankers die de olie naar de Westerse en Aziatische klanten brengen.

SBMO is vooral aan Brazilië (goed voor 50% van de omzet) gelinkt. En wie olie en Brazilië zegt, komt automatisch bij Petrobras (SBMO's belangrijkste klant) uit !

Deze oliegigant kreeg enkele weken geleden al een opbouwenadvies en is de afgelopen dagen aan een opwaartse uitbraak bezig.

Van Herck verwacht dat SBMO in het zog van deze koersprestatie opnieuw kan opveren na de neerwaartse correctie van

afgelopen maand.

Bovendien is de oliesector aan een sterke remonte bezig na jaren van "underperformance": vaak straalt dit ook positief af op de grote olietoeleveranciers. Van Herck heeft een advies opbouwen.

Daarop zette de koers een mooi herstel in. Sinds midden maart is de koers al met meer dan 20% opgeveerd. Nu dit probleem van de baan is, kunnen SBMO-beleggers weer focussen op de fundamentals van de Nederlandse olietoeleverancier. SBM Offshore is vooral gekend als bouwer en uitbater van "FPSO-schepen" : "Floating Production Storage Offloading" ofwel grote, drijvende opslagtanks die opgepompte olie uit onderzeese reserves opslaan en vervolgens overslaan op grote tankers die de olie naar de Westerse en Aziatische klanten brengen. SBMO is vooral aan Brazilië (goed voor 50% van de omzet) gelinkt. En wie olie en Brazilië zegt, komt automatisch bij Petrobras (SBMO's belangrijkste klant) uit ! Deze oliegigant kreeg enkele weken geleden al een opbouwenadvies en is de afgelopen dagen aan een opwaartse uitbraak bezig. Van Herck verwacht dat SBMO in het zog van deze koersprestatie opnieuw kan opveren na de neerwaartse correctie van afgelopen maand. Bovendien is de oliesector aan een sterke remonte bezig na jaren van "underperformance": vaak straalt dit ook positief af op de grote olietoeleveranciers. Van Herck heeft een advies opbouwen.