Hij is immers al sinds 2008 de persoonlijk adviseur van de Indische premier premier Manmohan Singh en dus zeker bekend met de politieke gevoeligheden.

In zijn toespraak afgelopen week kwam Rajan ook met een compliment richting de Indische bureaucratie.

Immers door dit "verrassend efficiënte systeem" is het begrotingstekort terug gebracht van 10% van het Bruto Nationaal Product naar 7%.

Daarnaast zag men ook op tijd dat de lopende rekening uit de pas ging lopen. Naast dit compliment wil Rajan ook grote veranderingen doorvoeren waar de bureaucraten minder blij mee zullen zijn.

Het openen van een bank moet veel makkelijker zijn. Op dit moment stuit het allemaal nog op vele wetten. Hierdoor zouden de kleinere bedrijven makkelijker krediet kunnen krijgen en dat zal dan uiteindelijk de economische groei kunnen stimuleren.

Rajan staat voor een enorme klus om de RBI de economische groei te laten stimuleren zonder dat er inflatie en dus kapitaalvlucht zal komen. De koers van de rupee steeg na zijn toespraak met meer dan 4%. En dat is inderdaad veel beter dan "likes"op Facebook.

Hij is immers al sinds 2008 de persoonlijk adviseur van de Indische premier premier Manmohan Singh en dus zeker bekend met de politieke gevoeligheden. In zijn toespraak afgelopen week kwam Rajan ook met een compliment richting de Indische bureaucratie. Immers door dit "verrassend efficiënte systeem" is het begrotingstekort terug gebracht van 10% van het Bruto Nationaal Product naar 7%. Daarnaast zag men ook op tijd dat de lopende rekening uit de pas ging lopen. Naast dit compliment wil Rajan ook grote veranderingen doorvoeren waar de bureaucraten minder blij mee zullen zijn. Het openen van een bank moet veel makkelijker zijn. Op dit moment stuit het allemaal nog op vele wetten. Hierdoor zouden de kleinere bedrijven makkelijker krediet kunnen krijgen en dat zal dan uiteindelijk de economische groei kunnen stimuleren. Rajan staat voor een enorme klus om de RBI de economische groei te laten stimuleren zonder dat er inflatie en dus kapitaalvlucht zal komen. De koers van de rupee steeg na zijn toespraak met meer dan 4%. En dat is inderdaad veel beter dan "likes"op Facebook.