RBS, waar de Britse overheid een belang van 70,30% in bezit, zag zich genoodzaakt om £7,5 mrd af te schrijven op slechte kredieten. Netto was er een verlies van £1,04 mrd, tegenover een verlies van £827 mln vorig jaar.

De bank realiseerde wel een winst van £3,8 mrd door het inkopen van eigen schulden wanneer de kredietcrisis haar hoogtepunt bereikte. Volgens topman Stephen Hester blijven de marktomstandigheden moeilijk en is de onzekerheid zeker nog niet verdwenen.

In reactie op de resultaten noteert de koers van Royal Bank of Scotland fors lager.

RBS, waar de Britse overheid een belang van 70,30% in bezit, zag zich genoodzaakt om £7,5 mrd af te schrijven op slechte kredieten. Netto was er een verlies van £1,04 mrd, tegenover een verlies van £827 mln vorig jaar. De bank realiseerde wel een winst van £3,8 mrd door het inkopen van eigen schulden wanneer de kredietcrisis haar hoogtepunt bereikte. Volgens topman Stephen Hester blijven de marktomstandigheden moeilijk en is de onzekerheid zeker nog niet verdwenen. In reactie op de resultaten noteert de koers van Royal Bank of Scotland fors lager.