Gisteren waren er de resultaten van Nike, maar ook die van Research in Motion. De resultaten van laatstgenoemd bedrijf vielen beter mee dan verwacht. In de nabeurshandel explodeert de koers van het aandeel, de winst bedraagt bijna 20%. Nike moet anderzijds meer dan 3% prijsgeven.

Vandaag is de laatste handelsdag van het derde kwartaal, maandag start het vierde kwartaal en dat kondigt zich als bijzonder heftig aan.

Verschillende factoren kunnen maken dat dit vierde kwartaal grote schommelingen op de financiële markten met zich mee zal brengen. Er kunnen met andere woorden spannende gebeurtenissen op de beleggers afkomen.

Wall Street houdt redelijk goed stand

Op de financiële markten werd wat gas terug genomen nadat de aandelenindices eerder deze maand hun hoogste peil in meerdere jaren bereikten. Van een echte correctie op Wall Street was volgens Royal Bank of Scotland echter geen sprake want de S&P500 sloot vorige week week amper 0,4 procent lager af.

Na de ECB en de Federal Reserve besliste ook de Japanse centrale bank om meer monetaire stimuli te geven door de aankoop van activa uit de breiden. In China daalde de index (HSBC) die de activiteit in de Chinese verwerkende industrie meet voor de elfde opeenvolgende maand.

Gisteren waren er de resultaten van Nike, maar ook die van Research in Motion. De resultaten van laatstgenoemd bedrijf vielen beter mee dan verwacht. In de nabeurshandel explodeert de koers van het aandeel, de winst bedraagt bijna 20%. Nike moet anderzijds meer dan 3% prijsgeven. Vandaag is de laatste handelsdag van het derde kwartaal, maandag start het vierde kwartaal en dat kondigt zich als bijzonder heftig aan. Verschillende factoren kunnen maken dat dit vierde kwartaal grote schommelingen op de financiële markten met zich mee zal brengen. Er kunnen met andere woorden spannende gebeurtenissen op de beleggers afkomen. Wall Street houdt redelijk goed stand Op de financiële markten werd wat gas terug genomen nadat de aandelenindices eerder deze maand hun hoogste peil in meerdere jaren bereikten. Van een echte correctie op Wall Street was volgens Royal Bank of Scotland echter geen sprake want de S&P500 sloot vorige week week amper 0,4 procent lager af. Na de ECB en de Federal Reserve besliste ook de Japanse centrale bank om meer monetaire stimuli te geven door de aankoop van activa uit de breiden. In China daalde de index (HSBC) die de activiteit in de Chinese verwerkende industrie meet voor de elfde opeenvolgende maand.