Volkswagen neemt een belang van 42% in de bouwer van luxewagens en betaalt daar een bedrag van ongeveer €3,3 mrd voor. Daarmee is een eerste stap gezet in de fusie van beide automerken.

In de eerste helft van vorig jaar komt Volkswagen met een emissie die de aaschaf van het belang in Porsche moet helpen financieren. Porsche wordt nadien het 10de merk in de VW-stal.

Volgens topman Martin Winterkorn van Volkswagen zal de fusie de operationele winst van Volkswagen met €700 mln op jaarbasis verhogen. Er zijn heel wat synergie-effecten mogelijk.

Volkswagen neemt een belang van 42% in de bouwer van luxewagens en betaalt daar een bedrag van ongeveer €3,3 mrd voor. Daarmee is een eerste stap gezet in de fusie van beide automerken. In de eerste helft van vorig jaar komt Volkswagen met een emissie die de aaschaf van het belang in Porsche moet helpen financieren. Porsche wordt nadien het 10de merk in de VW-stal. Volgens topman Martin Winterkorn van Volkswagen zal de fusie de operationele winst van Volkswagen met €700 mln op jaarbasis verhogen. Er zijn heel wat synergie-effecten mogelijk.