Je kunt het volgens professor Stefan Duchateau de regering van een land niet kwalijk nemen dat ze orde op zaken wil stellen. Zelfs als dit zou betekenen dat de wereldbeurzen hierdoor een tijdelijke snoekduik nemen...

Maar als specifiek verzoek aan de Oekraïense overheid (wie dat ook moge zijn) zou Duchateau toch graag willen vragen om zich te beperken tot de strikt noodzakelijke chirurgische ingrepen - enerzijds natuurlijk vanuit humanitaire overwegingen maar anderzijds vooral toch ook om verdere escalaties te vermijden.

Dit laatste zou immers een welkome invitatie zijn aan de grote Russische buur om zich met het conflict te gaan bemoeien, hetgeen onvoorspelbare geopolitieke gevolgen kan hebben.

Dergelijke onzekerheden wegen dan weer zwaar op de financiële markten en vandaar op ons gemoed. Vooral dit laatste dient te worden vermeden ... Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Je kunt het volgens professor Stefan Duchateau de regering van een land niet kwalijk nemen dat ze orde op zaken wil stellen. Zelfs als dit zou betekenen dat de wereldbeurzen hierdoor een tijdelijke snoekduik nemen... Maar als specifiek verzoek aan de Oekraïense overheid (wie dat ook moge zijn) zou Duchateau toch graag willen vragen om zich te beperken tot de strikt noodzakelijke chirurgische ingrepen - enerzijds natuurlijk vanuit humanitaire overwegingen maar anderzijds vooral toch ook om verdere escalaties te vermijden. Dit laatste zou immers een welkome invitatie zijn aan de grote Russische buur om zich met het conflict te gaan bemoeien, hetgeen onvoorspelbare geopolitieke gevolgen kan hebben. Dergelijke onzekerheden wegen dan weer zwaar op de financiële markten en vandaar op ons gemoed. Vooral dit laatste dient te worden vermeden ... Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.