Koers Nyrstar maakte flinke sprong voorwaarts op de cijfers

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, waarbij de winsten in de loop van de sessie verder zijn opgelopen. Zowel voor de Euro Stoxx 50 als voor de BEL 20 lopen de winsten inmiddels op tot bijna 1%.

Nyrstar maakte over het boekjaar een onderliggende EBITDA van EUR 185 miljoen bekend, 16% minder dan in 2012 (221 miljoen). Dit waren enkele andere hoogtepunten van de rapportering die vanmorgen werd bekendgemaakt:

• Metaalverwerking EUR 149 miljoen, dankzij hogere gerealiseerde premies en de opname van de beëindigingsvergoeding van Glencore (45 miljoen), gedeeltelijk gecompenseerd door lagere zuurprijzen.

• EBITDA voor het mijnbouwsegment van EUR 78 miljoen, negatief beïnvloed door de lagere koper-, zilver- en goudprijzen, operationele uitdagingen tijdens H1 2013 en een aanzienlijke afname van de Talvivaara-leveringen gedurende H2 2013.

• Aanzienlijke kostenbesparingen bereikt dankzij Project Lean: EUR 43 miljoen tegen het einde van 2013; op weg om de doelstelling van EUR 75 miljoen te halen tegen het eind van 2014

• Strategische prijshedging voor zink, goud en zilver compenseerde voor een gedeelte de uitdagende metaalprijzen

Filip De Pauw had een positieve reactie op de cijfers van Nyrstar verwacht en die is er dus ook gekomen. Het advies houden voor het aandeel blijft gehandhaafd, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 2,10 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content