De producentenprijzen in de eurozone zijn in juni met 0,30% gestegen in vergelijking met de maand voordien. Daarmee werd voldaan aan de verwachtingen van de analisten, die inderdaad op een dergelijke daling hadden gerekend.

Op jaarbasis was er sprake van een terugval in de producentenprijzen met 6,60%, zo maakte Eurostat bekend. De daling van de PPI op jaarbasis was de grootste die ooit werd opgetekend.

De Brusselse beurs weet de schade te beperken, de BEL 20 noteert nog steeds dicht in de buurt van het slotniveau van gisteren. NPM moet op de cijfers uiteindelijk toch wat terrein prijsgeven.

De producentenprijzen in de eurozone zijn in juni met 0,30% gestegen in vergelijking met de maand voordien. Daarmee werd voldaan aan de verwachtingen van de analisten, die inderdaad op een dergelijke daling hadden gerekend. Op jaarbasis was er sprake van een terugval in de producentenprijzen met 6,60%, zo maakte Eurostat bekend. De daling van de PPI op jaarbasis was de grootste die ooit werd opgetekend. De Brusselse beurs weet de schade te beperken, de BEL 20 noteert nog steeds dicht in de buurt van het slotniveau van gisteren. NPM moet op de cijfers uiteindelijk toch wat terrein prijsgeven.