In reactie op de publicatie van de cijfers ging de koers van Nokia fors onderuit. De nettowinst bedroeg over de verslagperiode 349 eurocent per aandeel, of 9 eurocent per aandeel.

Een jaar geleden liet Nokia een nettowinst van 122 miljoen euro, of 3 eurocent per aandeel optekenen. De consensusverwachting bij de analisten lag op een nettowinst van 406,60 miljoen euro.

Chief Executive Officer Olli-Pekka Kallasvuo zei in een toelichting op de cijfers dat Nokia forse concurrentie ondervindt op het bovenste gedeelte van de markt voor mobiele toestellen.

Anderzijds blijven de marktomstandigheden in de afdeling netwerken uitdagend. Nokia verliest marktaandeel aan Apple met zijn iPhone en aan Research In Motion Ltd met zijn BlackBerry.

In reactie op de publicatie van de cijfers ging de koers van Nokia fors onderuit. De nettowinst bedroeg over de verslagperiode 349 eurocent per aandeel, of 9 eurocent per aandeel. Een jaar geleden liet Nokia een nettowinst van 122 miljoen euro, of 3 eurocent per aandeel optekenen. De consensusverwachting bij de analisten lag op een nettowinst van 406,60 miljoen euro. Chief Executive Officer Olli-Pekka Kallasvuo zei in een toelichting op de cijfers dat Nokia forse concurrentie ondervindt op het bovenste gedeelte van de markt voor mobiele toestellen. Anderzijds blijven de marktomstandigheden in de afdeling netwerken uitdagend. Nokia verliest marktaandeel aan Apple met zijn iPhone en aan Research In Motion Ltd met zijn BlackBerry.