Nokia rapporteerde over het vierde kwart van vorig jaar een stijging van de nettowinst met 65%, waarmee de verwachtingen van de analisten ruimschoots overtroffen worden.

Onverwacht slaagde het bedrijf er ook in om marktaandeel te winnen. De nettowinst bedroeg $576 mln, waar de analisten op maar $572 mln gerekend hadden. De omzet bedroeg $11,2 mrd.

De reacties van de analisten waren positief. Pierre Ferragu, analist bij Sanford C. Bernstein Ltd. in Londen, is van mening dat 2010 een goed jaar voor Nokia gata worden.

In het segment van de smartphones slaagde Nokia er in om het marktaandeel uit te breiden tot 40%, tegenover maar 31% tijdens dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijf valt lagere prijzen voor mobiele telefoons op met nieuwe smartphones toepassingen zoals touch-screens en Internet browsers.

Nokia rapporteerde over het vierde kwart van vorig jaar een stijging van de nettowinst met 65%, waarmee de verwachtingen van de analisten ruimschoots overtroffen worden. Onverwacht slaagde het bedrijf er ook in om marktaandeel te winnen. De nettowinst bedroeg $576 mln, waar de analisten op maar $572 mln gerekend hadden. De omzet bedroeg $11,2 mrd. De reacties van de analisten waren positief. Pierre Ferragu, analist bij Sanford C. Bernstein Ltd. in Londen, is van mening dat 2010 een goed jaar voor Nokia gata worden. In het segment van de smartphones slaagde Nokia er in om het marktaandeel uit te breiden tot 40%, tegenover maar 31% tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf valt lagere prijzen voor mobiele telefoons op met nieuwe smartphones toepassingen zoals touch-screens en Internet browsers.