Jens Nordvig, global head of FX strategy bij Nomura Securities, is van mening dat er vraagtekens moeten worden geplaatst bij de verbetering in de verbeterde bankstromen in de eurozone die sinds augustus van vorig jaar werden opgetekend. Die positieve signalen zouden wel eens kunnen verstommen.

Nordvig verwacht niet zo zeer een grote outflow van geld uit de Europese banken, maar het indirect effect is belangrijker door het opnieuw oplopen van de spanning op de obligatiemarkten. Daardoor kan de stabiliteit in de hele regio opnieuw op losse schroeven komen te staan.

Jens Nordvig, global head of FX strategy bij Nomura Securities, is van mening dat er vraagtekens moeten worden geplaatst bij de verbetering in de verbeterde bankstromen in de eurozone die sinds augustus van vorig jaar werden opgetekend. Die positieve signalen zouden wel eens kunnen verstommen. Nordvig verwacht niet zo zeer een grote outflow van geld uit de Europese banken, maar het indirect effect is belangrijker door het opnieuw oplopen van de spanning op de obligatiemarkten. Daardoor kan de stabiliteit in de hele regio opnieuw op losse schroeven komen te staan.