Maar als topman van een beursgenoteerd bedrijf kan je volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer moeilijk blij worden dat aandeelhouders zo positief reageren op je afscheid.

Het enthousiasme is overigens niet heel vreemd. Ballmer wordt gezien als een van de dinosaurissen die bijvoorbeeld de verandering in de wereld van de elektronica niet op tijd zag.

Pas nu komt Microsoft bijvoorbeeld met een eigen Tablet terwijl deze al jaren populair zijn. De hoop van sommige beleggers is dan ook dat een nieuwe topman wel in staat is deze (snel veranderende) markt goed te kunnen lezen.

Wie dat gaat worden ligt volledig open. Wel zal het wellicht een jonge veertiger zijn. En ook het tijdstip waarom Ballmer gaat vertrekken is niet bekend. Maar wil hij zijn persoonlijk vermogen snel laten stijgen dan moet hij snel gaan.

Maar als topman van een beursgenoteerd bedrijf kan je volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer moeilijk blij worden dat aandeelhouders zo positief reageren op je afscheid. Het enthousiasme is overigens niet heel vreemd. Ballmer wordt gezien als een van de dinosaurissen die bijvoorbeeld de verandering in de wereld van de elektronica niet op tijd zag. Pas nu komt Microsoft bijvoorbeeld met een eigen Tablet terwijl deze al jaren populair zijn. De hoop van sommige beleggers is dan ook dat een nieuwe topman wel in staat is deze (snel veranderende) markt goed te kunnen lezen. Wie dat gaat worden ligt volledig open. Wel zal het wellicht een jonge veertiger zijn. En ook het tijdstip waarom Ballmer gaat vertrekken is niet bekend. Maar wil hij zijn persoonlijk vermogen snel laten stijgen dan moet hij snel gaan.