Als belegger koop je dit aandeel het best volgens Geert Van Herck van Leleux als de wereldeconomie op een hoog toerental draait en de bouwindustrie meesurft op deze expansiegolf.

Vandaag worden de beleggers geconfronteerd met onzekerheden over de economische toekomst. In Europa leeft de vrees voor een heropleving van de schuldencrisis (vooral gedreven door Italië) en in de VSA wordt er weer ruzie gemaakt over de begrotingssanering.

Toch is het volgens Van Herck opmerkelijk dat de koers van Lafarge gezwind hoger gaat. Hij denkt dat perceptie hierbij een grote rol speelt. Uit de VSA komen meer en meer berichten dat het met de vastgoedmarkt beter gaat.

De laatste indicatoren wijzen erop dat het met de huisprijzen de goede (dus stijgende) richting uitgaat. Beleggers grijpen dit nieuws aan om aandelen die nauw met de vastgoedmarkt gelinkt zijn (zoals de cementproducenten) te kopen.

Natuurlijk zijn er ook economisten die erop wijzen dat het herstel nog steeds fragiel is (en vaak zijn die kritieken terecht). Maar als beleggers aan het kopen slaan en de koers signalen van een uitbraak geeft (zoals bij Lafarge), wil Van Herck niet langs

de zijlijn blijven staan.

Verlies ook niet uit het oog dat Lafarge belangrijke activiteiten in de groeilanden heeft en zijn schulden sterk heeft afgebouwd, aldus nog de analist van Leleux. Elementen die ook de fundamentele belegger moeten aanspreken.

Als belegger koop je dit aandeel het best volgens Geert Van Herck van Leleux als de wereldeconomie op een hoog toerental draait en de bouwindustrie meesurft op deze expansiegolf. Vandaag worden de beleggers geconfronteerd met onzekerheden over de economische toekomst. In Europa leeft de vrees voor een heropleving van de schuldencrisis (vooral gedreven door Italië) en in de VSA wordt er weer ruzie gemaakt over de begrotingssanering. Toch is het volgens Van Herck opmerkelijk dat de koers van Lafarge gezwind hoger gaat. Hij denkt dat perceptie hierbij een grote rol speelt. Uit de VSA komen meer en meer berichten dat het met de vastgoedmarkt beter gaat. De laatste indicatoren wijzen erop dat het met de huisprijzen de goede (dus stijgende) richting uitgaat. Beleggers grijpen dit nieuws aan om aandelen die nauw met de vastgoedmarkt gelinkt zijn (zoals de cementproducenten) te kopen. Natuurlijk zijn er ook economisten die erop wijzen dat het herstel nog steeds fragiel is (en vaak zijn die kritieken terecht). Maar als beleggers aan het kopen slaan en de koers signalen van een uitbraak geeft (zoals bij Lafarge), wil Van Herck niet langs de zijlijn blijven staan. Verlies ook niet uit het oog dat Lafarge belangrijke activiteiten in de groeilanden heeft en zijn schulden sterk heeft afgebouwd, aldus nog de analist van Leleux. Elementen die ook de fundamentele belegger moeten aanspreken.