2013 zal niet het jaar worden dat Griekenland zijn come-back naar de financiële markten maakt. De laatste keer dat de Grieken er met succes in slaagden om obligaties te veilen, was in maart 2010. Vervolgens voerde het land de grootste schuldenherschikking uit zijn geschiedenis door.

Die schuldenherschikking was noodzakelijk om het land toegang te geven tot een hulppakket. De privé-beleggers scholden de Grieken voor een bedrag van ongeveer 100 miljard euro aan schulden kwijt. De koers van de 2-jarige Griekse staatsobligatie daalde toen tot 13,29% van de nominale waarde, om inmiddels weer op te lopen tot iets minder dan 50%.

2013 zal niet het jaar worden dat Griekenland zijn come-back naar de financiële markten maakt. De laatste keer dat de Grieken er met succes in slaagden om obligaties te veilen, was in maart 2010. Vervolgens voerde het land de grootste schuldenherschikking uit zijn geschiedenis door. Die schuldenherschikking was noodzakelijk om het land toegang te geven tot een hulppakket. De privé-beleggers scholden de Grieken voor een bedrag van ongeveer 100 miljard euro aan schulden kwijt. De koers van de 2-jarige Griekse staatsobligatie daalde toen tot 13,29% van de nominale waarde, om inmiddels weer op te lopen tot iets minder dan 50%.