Alles draait om de probleemobligaties die de bank in portefeuille heeft. De vrees groeit dat de bank nog forse verliezen op de portefeuille van probleemkredieten zal moeten slikken.

Valt dat bedrag tegen, dan zal KBC nieuwe afwaarderingen moeten doen. Alles baadt in een sfeer van onzekerheid, met op de achtergrond geruchten dat er nieuw kapitaal zal moeten aangetrokken worden.

Topman André Bergen sluit niet langer explicatiet uit dat de bank nieuw kapitaal nodig zal hebben, gezien de snel evoluerende situatie op de financiële markten. Die evolutie is uiteraard niet in gunstige zin verlopen.

Alles draait om de probleemobligaties die de bank in portefeuille heeft. De vrees groeit dat de bank nog forse verliezen op de portefeuille van probleemkredieten zal moeten slikken. Valt dat bedrag tegen, dan zal KBC nieuwe afwaarderingen moeten doen. Alles baadt in een sfeer van onzekerheid, met op de achtergrond geruchten dat er nieuw kapitaal zal moeten aangetrokken worden. Topman André Bergen sluit niet langer explicatiet uit dat de bank nieuw kapitaal nodig zal hebben, gezien de snel evoluerende situatie op de financiële markten. Die evolutie is uiteraard niet in gunstige zin verlopen.