Deminor onderzoekt momenteel klachten van bedrijven en particuliere beleggers die door in CDO's (verpakte bedrijfsobligaties) van KBC zouden hebben belegd en daar verlies op hebben geleden.


Melexis trof gisteren een verrassende waardevermindering van 4,25 miljoen euro op een portefeuille van dergelijke CDO's. De klanten zouden van de bank misleidende informatie over de risico's van dit soort beleggingsproducten gekregen hebben.

Deze affaire kan leiden tot een reeks rechtzaken met schadevergoedingen tot gevolg. Fortis bevestigt niettemin toch het koopadvies voor het aandeel KBC, dat licht lager noteert.

Deminor onderzoekt momenteel klachten van bedrijven en particuliere beleggers die door in CDO's (verpakte bedrijfsobligaties) van KBC zouden hebben belegd en daar verlies op hebben geleden. Melexis trof gisteren een verrassende waardevermindering van 4,25 miljoen euro op een portefeuille van dergelijke CDO's. De klanten zouden van de bank misleidende informatie over de risico's van dit soort beleggingsproducten gekregen hebben. Deze affaire kan leiden tot een reeks rechtzaken met schadevergoedingen tot gevolg. Fortis bevestigt niettemin toch het koopadvies voor het aandeel KBC, dat licht lager noteert.