De Nederlandse verzekeraar Aegon krijgt op de beurs van Amsterdam klappen, na de onverwachte aankondiging van een verlies. In de financiële sector ligt onder andere HSBC zwak op koers.

Op zijn beurs is ook de Brusselse beurs lager geopend, met een verlies van ruim 1% voor de BEL 20. De index dreigt daarmee terug te vallen onder de kaap van 1800 punten.

KBC ziet de koers opnieuw onder druk staan, het aandeel opende eens te meer ruim 5% lager. Daarnaast staat ook de koers van Fortis onder druk.

Een terugval onder het niveau van 1 euro zou aantonen dat de verwachtingen van de beleggers op een positieve deal een knauw heeft gekregen.

De Nederlandse verzekeraar Aegon krijgt op de beurs van Amsterdam klappen, na de onverwachte aankondiging van een verlies. In de financiële sector ligt onder andere HSBC zwak op koers. Op zijn beurs is ook de Brusselse beurs lager geopend, met een verlies van ruim 1% voor de BEL 20. De index dreigt daarmee terug te vallen onder de kaap van 1800 punten. KBC ziet de koers opnieuw onder druk staan, het aandeel opende eens te meer ruim 5% lager. Daarnaast staat ook de koers van Fortis onder druk. Een terugval onder het niveau van 1 euro zou aantonen dat de verwachtingen van de beleggers op een positieve deal een knauw heeft gekregen.