Topman Jamie Dimon gaf toe dat fouten, slordigheden en slechte beslissingen de bank veel geld heeft gekost. De koers van JP Morgan Chase noteert in de nabeurshandel circa 10% lager en het aandeel sleurt andere banken mee in zijn val. Ook Bank of America, Goldman Sachs enzovoort moeten terrein prijsgeven.

Zijn nog andere banken betrokken partij?

CEO Jamie Dimon gaf toe dat de verliezen kunnen oplopen tot 4,20 miljard dollar, met een trading verlies van 800 miljoen dollar over het tweede kwartaal. Volgens Dimon kan het tot einde van dit jaar duren alvorens de bank haar trading portefeuille weer geherstructureerd heeft gekregen.

Volgens trader Guy Adami kan het bericht over JP MorganChase de nagel in de doodskist van de Amerikaanse bankensector worden, een sector die het tot dusver allesbehalve goed heeft gedaan. Niemand durft te garanderen dat de problemen tot JP Morgan beperkt blijven.

Het nieuws is zodoende zowat het laatste waar de beleggers op Wall Street behoefte aan hadden. Bovendien circuleerden er op Wall Street hardnekkige geruchten dat de kredietrating van Morgan Stanley zou worden verlaagd. De verliezen op Wall Street zouden straks dus wel eens hoog kunnen oplopen.

Topman Jamie Dimon gaf toe dat fouten, slordigheden en slechte beslissingen de bank veel geld heeft gekost. De koers van JP Morgan Chase noteert in de nabeurshandel circa 10% lager en het aandeel sleurt andere banken mee in zijn val. Ook Bank of America, Goldman Sachs enzovoort moeten terrein prijsgeven.Zijn nog andere banken betrokken partij? CEO Jamie Dimon gaf toe dat de verliezen kunnen oplopen tot 4,20 miljard dollar, met een trading verlies van 800 miljoen dollar over het tweede kwartaal. Volgens Dimon kan het tot einde van dit jaar duren alvorens de bank haar trading portefeuille weer geherstructureerd heeft gekregen. Volgens trader Guy Adami kan het bericht over JP MorganChase de nagel in de doodskist van de Amerikaanse bankensector worden, een sector die het tot dusver allesbehalve goed heeft gedaan. Niemand durft te garanderen dat de problemen tot JP Morgan beperkt blijven. Het nieuws is zodoende zowat het laatste waar de beleggers op Wall Street behoefte aan hadden. Bovendien circuleerden er op Wall Street hardnekkige geruchten dat de kredietrating van Morgan Stanley zou worden verlaagd. De verliezen op Wall Street zouden straks dus wel eens hoog kunnen oplopen.