Netto bedroeg de winst $ 3,59 mrd, vooral dankzij de winsten die in de divisie investment banking geboekt werden. In een toelichting op de cijfers omschreef de bank de economische toekomst als 'onzeker'.

Topman Jamie Dimon waarschuwde dat problemen met zowel woonkredieten als met kredietkaarten op de winstgevendheid van de bank blijven wegen.

JP Morgan Chase maakte dan ook opnieuw verliezen op openstaande kredieten bekend en dat zal volgens de bank nog wel even zo blijven.

JPMorgan legde voor een bedrag van bijna $4 mrd provisies aan voor huidige en toekomstige verliezen op kredietkaarten. Anderzijds het bedrag voor provisies op kredietkaarten tot bijna $ 5 mrd.

De cijfers van JP Morgan Chase werden goed onthaald, in de voorbeurshandel noteert de koers van het aandeel zowat 2% hoger.

Netto bedroeg de winst $ 3,59 mrd, vooral dankzij de winsten die in de divisie investment banking geboekt werden. In een toelichting op de cijfers omschreef de bank de economische toekomst als 'onzeker'. Topman Jamie Dimon waarschuwde dat problemen met zowel woonkredieten als met kredietkaarten op de winstgevendheid van de bank blijven wegen. JP Morgan Chase maakte dan ook opnieuw verliezen op openstaande kredieten bekend en dat zal volgens de bank nog wel even zo blijven. JPMorgan legde voor een bedrag van bijna $4 mrd provisies aan voor huidige en toekomstige verliezen op kredietkaarten. Anderzijds het bedrag voor provisies op kredietkaarten tot bijna $ 5 mrd. De cijfers van JP Morgan Chase werden goed onthaald, in de voorbeurshandel noteert de koers van het aandeel zowat 2% hoger.