De business waarin International Paper opereert, is volgens Geert Van Herck van Leleux enorm energie-intensief. Het zal dan ook niemand verbazen dat deze papiergroep van de opkomst van schaliegas en schalie-olie profiteert.

Van Herck is trouwens van oordeel dat dit thema beter te bespelen is met ondernemingen die de voordelen van de goedkope energie plukken (zoals grote chemiebedrijven zoals Dow Chemical) dan zij die de energie uit de ondergrond halen (het nieuwe aanbod zet de prijzen onder druk). Hij heeft daarom een advies opbouwen voor International Paper.

De business waarin International Paper opereert, is volgens Geert Van Herck van Leleux enorm energie-intensief. Het zal dan ook niemand verbazen dat deze papiergroep van de opkomst van schaliegas en schalie-olie profiteert. Van Herck is trouwens van oordeel dat dit thema beter te bespelen is met ondernemingen die de voordelen van de goedkope energie plukken (zoals grote chemiebedrijven zoals Dow Chemical) dan zij die de energie uit de ondergrond halen (het nieuwe aanbod zet de prijzen onder druk). Hij heeft daarom een advies opbouwen voor International Paper.