Daarmee was Intel de slechtste performer binnen de Dow Jones Industrial Average. De chipproducent liet in de afgelopen jaren een fenomenale omzetgroei optekenen, maar die omzetgroei zou volgens de analisten grotendeels te danken zijn aan prijsstijgingen.

Bernstein Research geeft verkoopadvies

De koersdaling bij Intel was onder andere het gevolg van een adviesverlaging door Bernstein Research. Deze broker heeft nu een verkoopadvies voor het aandeel, waar dat voordien nog een neutraal advies was.

De adviesverlaging was op de eerste plaats ingegeven door de verwachting dat de prijzen als gevolg van een vertragende pc-markt onder druk zullen komen staan.

Bij Evercore Partners is analist Patrick Wang eveneens voorzichtiger geworden voor Intel, dat volgens hem met een dilemma wordt geconfronteerd.

Het bedrijf zal namelijk adequaat moeten reageren op een verandering in haar eindmarkten. Intel slaagt er met name niet in om zich een vaste positie te verwerven op de snel groeiende mobiele markt.

Daarmee was Intel de slechtste performer binnen de Dow Jones Industrial Average. De chipproducent liet in de afgelopen jaren een fenomenale omzetgroei optekenen, maar die omzetgroei zou volgens de analisten grotendeels te danken zijn aan prijsstijgingen. Bernstein Research geeft verkoopadvies De koersdaling bij Intel was onder andere het gevolg van een adviesverlaging door Bernstein Research. Deze broker heeft nu een verkoopadvies voor het aandeel, waar dat voordien nog een neutraal advies was. De adviesverlaging was op de eerste plaats ingegeven door de verwachting dat de prijzen als gevolg van een vertragende pc-markt onder druk zullen komen staan. Bij Evercore Partners is analist Patrick Wang eveneens voorzichtiger geworden voor Intel, dat volgens hem met een dilemma wordt geconfronteerd. Het bedrijf zal namelijk adequaat moeten reageren op een verandering in haar eindmarkten. Intel slaagt er met name niet in om zich een vaste positie te verwerven op de snel groeiende mobiele markt.