Die positieve reactie is te danken aan de winstsprong die het bedrijf bekendmaakte, winstsprong die op zijn beurt dan weer te danken was aan de sterke vraag naar chips voor mobiele toepassingen.

Netto werd over de verslagperiode 2,40 miljard dollar verdiend, tegenover 629 miljoen dollar over het eerste kwartaal van 2009. De omzet steeg van 7,10 miljard dollar naar 10,30 miljard dollar.

Per aandeel werd 43 dollarcent verdiend, waar de analisten op maar 38 dollarcent gerekend hadden. Ook de omzet was hoger dan verwacht. Bovendien maakte Intel voor het tweede kwartaal omzetverwachtingen bekend die eveneens de consensus overtroffen.

Die positieve reactie is te danken aan de winstsprong die het bedrijf bekendmaakte, winstsprong die op zijn beurt dan weer te danken was aan de sterke vraag naar chips voor mobiele toepassingen. Netto werd over de verslagperiode 2,40 miljard dollar verdiend, tegenover 629 miljoen dollar over het eerste kwartaal van 2009. De omzet steeg van 7,10 miljard dollar naar 10,30 miljard dollar. Per aandeel werd 43 dollarcent verdiend, waar de analisten op maar 38 dollarcent gerekend hadden. Ook de omzet was hoger dan verwacht. Bovendien maakte Intel voor het tweede kwartaal omzetverwachtingen bekend die eveneens de consensus overtroffen.