De koers heeft na de daling van de afgelopen weken de zeer belangrijke steunlijn van maart 2009 bereikt. Het is dus van groot belang dat de koers rond de huidige niveaus kan uitbodemen.

Wat Van Herck vooral opvalt, is dat de RSI-indicator tot oververkochte niveaus is teruggevallen. En als het verleden een goede leidraad mag zijn, zien we dat RSI-waarden rond 20 - 25 punten de afgelopen jaren (2011 en 2012) telkens aanleiding waren voor een heropleving van de koers. Dit technisch herstel verwacht hij deze keer opnieuw.

Op de daggrafiek ziet Van Herck eveneens dat de koers een belangrijk steunniveau heeft bereikt. Hier gaat het over de top

van juli 2012 die na de opwaartse doorbraak nu dienst doet als steunniveau. Ook is de RSI-indicator reeds sterk teruggevallen en positieve divergenties duiken op.

Een korte dip onder 5,50 euro behoort nog steeds tot de mogelijkheden maar dit zou de laatste fase van de daling van

begin dit jaar moeten zijn. Van Herck rekent in de komende weken op een herstel naar de weerstandszone van 6,55 euro.

De koers heeft na de daling van de afgelopen weken de zeer belangrijke steunlijn van maart 2009 bereikt. Het is dus van groot belang dat de koers rond de huidige niveaus kan uitbodemen. Wat Van Herck vooral opvalt, is dat de RSI-indicator tot oververkochte niveaus is teruggevallen. En als het verleden een goede leidraad mag zijn, zien we dat RSI-waarden rond 20 - 25 punten de afgelopen jaren (2011 en 2012) telkens aanleiding waren voor een heropleving van de koers. Dit technisch herstel verwacht hij deze keer opnieuw. Op de daggrafiek ziet Van Herck eveneens dat de koers een belangrijk steunniveau heeft bereikt. Hier gaat het over de top van juli 2012 die na de opwaartse doorbraak nu dienst doet als steunniveau. Ook is de RSI-indicator reeds sterk teruggevallen en positieve divergenties duiken op. Een korte dip onder 5,50 euro behoort nog steeds tot de mogelijkheden maar dit zou de laatste fase van de daling van begin dit jaar moeten zijn. Van Herck rekent in de komende weken op een herstel naar de weerstandszone van 6,55 euro.