Het bedrijf gaf in de toelichting op de cijfers aan dat de consumentenbestedingen op PC's verbeteren en dat de business in China zeer goed was. Bedrijven blijven echter terughoudend wat de aankoop van nieuwe PC's betreft.

Hoewel HP zich gediversifieerd heeft, blijft de computer business nog steeds goed voor ongeveer een derde van de omzet van het bedrijf. Het aantal verkochte PC's steeg weliswaar met 2%, maar HP zag zich genoodzaakt om prijskortingen toe te staan.

De cijfers waren min of meer conform de verwachtingen van de analisten, maar de koers van HP was sinds maart al met 75% gestegen. Dat verklaart waarom de koers van HP in de nabeurshandel ruim 2% lager noteert.

Het bedrijf gaf in de toelichting op de cijfers aan dat de consumentenbestedingen op PC's verbeteren en dat de business in China zeer goed was. Bedrijven blijven echter terughoudend wat de aankoop van nieuwe PC's betreft. Hoewel HP zich gediversifieerd heeft, blijft de computer business nog steeds goed voor ongeveer een derde van de omzet van het bedrijf. Het aantal verkochte PC's steeg weliswaar met 2%, maar HP zag zich genoodzaakt om prijskortingen toe te staan. De cijfers waren min of meer conform de verwachtingen van de analisten, maar de koers van HP was sinds maart al met 75% gestegen. Dat verklaart waarom de koers van HP in de nabeurshandel ruim 2% lager noteert.