Veel beleggers houden vooral de evoluties op de valutamarkten goed in de gaten. De relatief hoge koers van de euro en (vooral) het wegvallen van het (zelfbedwelmende) devaluatiewapen binnen een muntzone, creëerde volgens professor Stefan Duchateau na verloop van tijd een spanningsveld tussen de Duitse economie (die zich decennia geleden al had gericht op een sterke muntpolitiek) en de Zuiderse landen.

Een te hoge euro zal voor hen immers de export bemoeilijken en de import (van elders goedkoper geproduceerde, kwaliteitsvollere) producten aanwakkeren, met een ontaarding van de lopende rekening als evidente gevolg. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Veel beleggers houden vooral de evoluties op de valutamarkten goed in de gaten. De relatief hoge koers van de euro en (vooral) het wegvallen van het (zelfbedwelmende) devaluatiewapen binnen een muntzone, creëerde volgens professor Stefan Duchateau na verloop van tijd een spanningsveld tussen de Duitse economie (die zich decennia geleden al had gericht op een sterke muntpolitiek) en de Zuiderse landen. Een te hoge euro zal voor hen immers de export bemoeilijken en de import (van elders goedkoper geproduceerde, kwaliteitsvollere) producten aanwakkeren, met een ontaarding van de lopende rekening als evidente gevolg. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.