Al enkele dagen volgen de analisten van Leleux de sector van de nutsbedrijven op de voet.

Een sector die de afgelopen maanden compleet genegeerd werd door beleggers omwille van een teleurstellende nieuwsflow: resultaten die onder de verwachtingen bleven, investeringen die teruggeschroefd werden en (misschien nog wel het belangrijkste) dividendverlagingen.

Hetzelfde argumentenarsenaal kunnen we toepassen op de aandelen uit de telecomsector.

En het mondt uit in een zeer negatief sentiment. Zoals vaak gebeurt dan plots het onverklaarbare: de koersen veren plots op zonder dat er groot fundemanteel nieuws is.

De meest logische verklaring is waarschijnlijk dat de slinger te ver in de negatieve richting is doorgeslagen. En al het slechte nieuws zit al in de koers verdisconteerd.

Dat werd in het geval van GDF Suez nog eens onderstreept door een studie van de Britse bank HSBC. De analisten van HSBC geven het aandeel een stevige duw in de rug, hun advies verhoogt van "verkopen" tot "kopen". Het koersdoel wordt 4 euro opgetrokken tot 18 euro.

Volgens de analisten hebben beleggers te weinig oog voor de groeiprojecten van GDF Suez. Zo werd begin deze maand nog gecommuniceerd dat GDF Suez een dossier heeft ingediend voor de bouw van een gigantische kerncentrale in Turkije. De eenheid, die bijna even groot is als Doel en Tihange samen, zou 15 tot 19 miljard euro kosten.

Al enkele dagen volgen de analisten van Leleux de sector van de nutsbedrijven op de voet. Een sector die de afgelopen maanden compleet genegeerd werd door beleggers omwille van een teleurstellende nieuwsflow: resultaten die onder de verwachtingen bleven, investeringen die teruggeschroefd werden en (misschien nog wel het belangrijkste) dividendverlagingen. Hetzelfde argumentenarsenaal kunnen we toepassen op de aandelen uit de telecomsector. En het mondt uit in een zeer negatief sentiment. Zoals vaak gebeurt dan plots het onverklaarbare: de koersen veren plots op zonder dat er groot fundemanteel nieuws is. De meest logische verklaring is waarschijnlijk dat de slinger te ver in de negatieve richting is doorgeslagen. En al het slechte nieuws zit al in de koers verdisconteerd. Dat werd in het geval van GDF Suez nog eens onderstreept door een studie van de Britse bank HSBC. De analisten van HSBC geven het aandeel een stevige duw in de rug, hun advies verhoogt van "verkopen" tot "kopen". Het koersdoel wordt 4 euro opgetrokken tot 18 euro. Volgens de analisten hebben beleggers te weinig oog voor de groeiprojecten van GDF Suez. Zo werd begin deze maand nog gecommuniceerd dat GDF Suez een dossier heeft ingediend voor de bouw van een gigantische kerncentrale in Turkije. De eenheid, die bijna even groot is als Doel en Tihange samen, zou 15 tot 19 miljard euro kosten.