Als belangrijke speler in de markt voor nierdialyses is de Duitse Fresenius Medical Caregroep volgens Geert Van Herck van Leleux minder afhankelijk van de internationale conjunctuurcyclus.

Hij stelt dat het enige euvel waar de groep op dit ogenblik mee te maken heeft de besparingsdrang van de Westerse industrielanden is.

Hierdoor zouden de aankopen van gespecialiseerd medisch materiaal (vaak vrij kapitaalintensief) wat vertraging kunnen oplopen.

Maar anderzijds kan Geert Van Herck zich niet van de indruk ontdoen dat gezondheidszorgen "moeilijker" zijn om in te snoeien terwijl andere beleidsdomeinen meer geschikt zijn om in te snijden. Tot zover deze kanttekening op korte termijn.

Fraaie kwartaalresultaten

Fresenius Medical Care bewees met zijn laatste kwartaalresultaten nog maar eens de robuustheid van zijn zakenmodel. De omzet steeg met 9% maar de bedrijfswinst (EBIT) en nettowinst gingen er met 16% resp. 11% op vooruit. Een toonbeeld van efficiëntie. 66% van de omzet komt uit de VSA.

Van Herck gaat er dan ook vanuit dat het management niet ontevreden is dat de euro al een aantal kwartalen op rij terrein verliest t.o.v. de USD.

De kans dat deze correctie achter de rug is, neemt toe (o.a. positieve divergentie met de RSI-indicator). Enige obstakel is nog een kortetermijndalende weerstandslijn.

Maar het koerspatroon van de afgelopen weken heeft correctieve kenmerken waardoor Geert Van Herck in de komende weken en maanden een verdere stijging naar de vorige top van 60,27 euro verwacht.

Als belangrijke speler in de markt voor nierdialyses is de Duitse Fresenius Medical Caregroep volgens Geert Van Herck van Leleux minder afhankelijk van de internationale conjunctuurcyclus. Hij stelt dat het enige euvel waar de groep op dit ogenblik mee te maken heeft de besparingsdrang van de Westerse industrielanden is. Hierdoor zouden de aankopen van gespecialiseerd medisch materiaal (vaak vrij kapitaalintensief) wat vertraging kunnen oplopen. Maar anderzijds kan Geert Van Herck zich niet van de indruk ontdoen dat gezondheidszorgen "moeilijker" zijn om in te snoeien terwijl andere beleidsdomeinen meer geschikt zijn om in te snijden. Tot zover deze kanttekening op korte termijn.Fraaie kwartaalresultaten Fresenius Medical Care bewees met zijn laatste kwartaalresultaten nog maar eens de robuustheid van zijn zakenmodel. De omzet steeg met 9% maar de bedrijfswinst (EBIT) en nettowinst gingen er met 16% resp. 11% op vooruit. Een toonbeeld van efficiëntie. 66% van de omzet komt uit de VSA. Van Herck gaat er dan ook vanuit dat het management niet ontevreden is dat de euro al een aantal kwartalen op rij terrein verliest t.o.v. de USD. De kans dat deze correctie achter de rug is, neemt toe (o.a. positieve divergentie met de RSI-indicator). Enige obstakel is nog een kortetermijndalende weerstandslijn. Maar het koerspatroon van de afgelopen weken heeft correctieve kenmerken waardoor Geert Van Herck in de komende weken en maanden een verdere stijging naar de vorige top van 60,27 euro verwacht.