In de afgelopen uren werden de geruchten namelijk steeds sterker dat BNP Paribas zou afzien van een bod op Fortis Insurance, de verzekeringspoot van de groep. Bevestiging van de geruchten is voorlopig uitgebleven.

De vraag is natuurlijk hoeveel de Belgische overheid bereid zou zijn om te bieden per aandeel Fortis. Er doen geruchten de ronde over een minimumprijs van 2 euro, hoewel de koers daar nog steeds duidelijk onder noteert.

In het beste geval zou het bod in een vork van 2,50 tot 3,50 euro kunnen liggen, maar hoger wordt de waarde van het aandeel Fortis door de analisten in geen geval ingeschat.

Buiten Fortis doen binnen de BEL 20 - die zelf licht lager noteert - Nyrstar, Bekaert en Colruyt - het goed. Onder andere Umicore, Ackermans & van Haaren en Agfa-Gevaert moeten inbinden.

In de afgelopen uren werden de geruchten namelijk steeds sterker dat BNP Paribas zou afzien van een bod op Fortis Insurance, de verzekeringspoot van de groep. Bevestiging van de geruchten is voorlopig uitgebleven. De vraag is natuurlijk hoeveel de Belgische overheid bereid zou zijn om te bieden per aandeel Fortis. Er doen geruchten de ronde over een minimumprijs van 2 euro, hoewel de koers daar nog steeds duidelijk onder noteert. In het beste geval zou het bod in een vork van 2,50 tot 3,50 euro kunnen liggen, maar hoger wordt de waarde van het aandeel Fortis door de analisten in geen geval ingeschat. Buiten Fortis doen binnen de BEL 20 - die zelf licht lager noteert - Nyrstar, Bekaert en Colruyt - het goed. Onder andere Umicore, Ackermans & van Haaren en Agfa-Gevaert moeten inbinden.