Ford Motor waarschuwde vanmiddag dat de doelstellingen voor de wereldwijde automotive operating margin in gevaar zijn, dit als gevolg van de economische omstandigheden in zowel Europa als Zuid-Amerika. Daarmee zet het bedrijf duidelijk een stap terug in vergelijking met de guidance die eerder dit jaar werd gegeven.

Die vorige guidance, gegeven medio dit jaar, ging uit van een automotive operating margin van 8 tot 9%. De winst voor belastingen in Noord-Amerika zou in 2014 lager uitkomen dan in 2013. In reactie op het bericht noteert de koers van Ford ruim 7% lager.

Ford Motor waarschuwde vanmiddag dat de doelstellingen voor de wereldwijde automotive operating margin in gevaar zijn, dit als gevolg van de economische omstandigheden in zowel Europa als Zuid-Amerika. Daarmee zet het bedrijf duidelijk een stap terug in vergelijking met de guidance die eerder dit jaar werd gegeven. Die vorige guidance, gegeven medio dit jaar, ging uit van een automotive operating margin van 8 tot 9%. De winst voor belastingen in Noord-Amerika zou in 2014 lager uitkomen dan in 2013. In reactie op het bericht noteert de koers van Ford ruim 7% lager.