Daardoor staat de koers van het aandeel zwaar onder druk, momenteel bedraagt het verlies al meer dan 16%. Vanavond komt Hewlett-Packard en wanneer ook die cijfers tegenvallen kan de technologiesector het nog hard te verduren krijgen. De koers van Apple noteert echter opnieuw iets hoger.

Rechters gaan handen vol krijgen met Facebook

Aandeelhouders van Facebook hebben een klacht ingediend tegen banken, inclusief Morgan Stanley, en tegen Chief Executive Officer Mark Zuckerberg. Ze worden er van beschuldigd misleidende informatie te hebben verspreid tijdens de road shows die voorafgingen aan de beursintroductie.

De rechtszaak werd vandaag aangespannen voor het U.S. District Court in Manhattan, maar het is inmiddels al de tweede rechtszaak die de entourage van Facebook aan de broek heeft. Gisteren werd al in Californië een gelijkaardige rechtszaak ingespannen, waarbij compensatie voor de geleden schade wordt gevraagd.

De koers van Facebook kelderde in de eerste dagen van de notering met 18,40%, waardoor er een totaal bedrag van bijna 3 miljard dollar verloren ging. Vandaag veerde de koers van weer op, momenteel noteert ze opnieuw boven het niveau van 32 dollar.

Daardoor staat de koers van het aandeel zwaar onder druk, momenteel bedraagt het verlies al meer dan 16%. Vanavond komt Hewlett-Packard en wanneer ook die cijfers tegenvallen kan de technologiesector het nog hard te verduren krijgen. De koers van Apple noteert echter opnieuw iets hoger. Rechters gaan handen vol krijgen met Facebook Aandeelhouders van Facebook hebben een klacht ingediend tegen banken, inclusief Morgan Stanley, en tegen Chief Executive Officer Mark Zuckerberg. Ze worden er van beschuldigd misleidende informatie te hebben verspreid tijdens de road shows die voorafgingen aan de beursintroductie. De rechtszaak werd vandaag aangespannen voor het U.S. District Court in Manhattan, maar het is inmiddels al de tweede rechtszaak die de entourage van Facebook aan de broek heeft. Gisteren werd al in Californië een gelijkaardige rechtszaak ingespannen, waarbij compensatie voor de geleden schade wordt gevraagd. De koers van Facebook kelderde in de eerste dagen van de notering met 18,40%, waardoor er een totaal bedrag van bijna 3 miljard dollar verloren ging. Vandaag veerde de koers van weer op, momenteel noteert ze opnieuw boven het niveau van 32 dollar.