Het moet natuurlijk nog worden afgewacht hoe Facebook straks in de officiële handel gaat openen. De kwartaalresultaten van het bedrijf vielen nochtans niet echt tegen, maar de beleggers maken zich anderzijds wel zorgen over de toekomstige winstevolutie bij Facebook.

Gevreesde winstdaling bleef uit

Daniel Ernst, analist bij Hudson Square Research, merkte op dat de forse winstdaling waar voor was gevreesd uiteindelijk uitbleef. Netto was er over het tweede kwartaal een verlies van 157 miljoen dollar, of 8 miljoen dollar per aandeel. Dat in het rood werd gedraaid, had te maken met kosten verbonden aan de IPO van het bedrijf.

Zonder rekening te houden met eenmalige factoren was er een nettowinst van 240 miljoen dollar of 11 dollarcent op een omzet van 1,18 miljard dollar.

De consensusverwachting lag op een winst per aandeel van 12 dollarcent of een omzet van 1,15 miljard dollar. De koersval bij Facebook had op de eerste plaats te maken met de flauwe vooruitzichten die (halve) branchegenoot Zynga eerder deze week de wereld instuurde.

Het moet natuurlijk nog worden afgewacht hoe Facebook straks in de officiële handel gaat openen. De kwartaalresultaten van het bedrijf vielen nochtans niet echt tegen, maar de beleggers maken zich anderzijds wel zorgen over de toekomstige winstevolutie bij Facebook. Gevreesde winstdaling bleef uit Daniel Ernst, analist bij Hudson Square Research, merkte op dat de forse winstdaling waar voor was gevreesd uiteindelijk uitbleef. Netto was er over het tweede kwartaal een verlies van 157 miljoen dollar, of 8 miljoen dollar per aandeel. Dat in het rood werd gedraaid, had te maken met kosten verbonden aan de IPO van het bedrijf. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren was er een nettowinst van 240 miljoen dollar of 11 dollarcent op een omzet van 1,18 miljard dollar. De consensusverwachting lag op een winst per aandeel van 12 dollarcent of een omzet van 1,15 miljard dollar. De koersval bij Facebook had op de eerste plaats te maken met de flauwe vooruitzichten die (halve) branchegenoot Zynga eerder deze week de wereld instuurde.