Volgens sommige analisten is het aandeel op de huidige koersniveaus nog steeds te fors gewaardeerd en moet de koers terugvallen richting 20 dollar op een 'normale' notering te krijgen. Momenteel noteert Facebook nog steeds aan een koers-winstverhouding van meer dan 50.

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag hoger geopend, onder andere dankzij de publicatie van BBP-cijfers over het tweede kwartaal die conform de verwachtingen waren. Vanaf volgende week gaat de stroom kwartaalcijfers op Wall Street langzaam maar zeker opdrogen.

Aandelen: let op herziening van analistenramingen

De wereldmarkten herstelden zich in de loop van de maand juni en sloten de periode af met een winst van bijna 4% op de laatste dag van de maand.

Naast de (tijdelijke?) afname van de risicoaversie zal volgens Carmignac de gelijktijdige vertraging van de wereldeconomie leiden tot neerwaartse herzieningen van de ramingen van de winstgroei.

Ook al kan men redelijkerwijs denken dat een deel van deze neerwaartse herzieningen al in de koersen is verwerkt, zijn de fondsbeheerders van Carmignac toch op hun hoede.

In een klimaat dat onzeker en fragiel blijft, lijkt het nog altijd verstandig voorrang te geven aan de gemengde fondsen van de Patrimoine fondsenreeks.

Volgens sommige analisten is het aandeel op de huidige koersniveaus nog steeds te fors gewaardeerd en moet de koers terugvallen richting 20 dollar op een 'normale' notering te krijgen. Momenteel noteert Facebook nog steeds aan een koers-winstverhouding van meer dan 50. De Amerikaanse beurzen zijn vandaag hoger geopend, onder andere dankzij de publicatie van BBP-cijfers over het tweede kwartaal die conform de verwachtingen waren. Vanaf volgende week gaat de stroom kwartaalcijfers op Wall Street langzaam maar zeker opdrogen. Aandelen: let op herziening van analistenramingen De wereldmarkten herstelden zich in de loop van de maand juni en sloten de periode af met een winst van bijna 4% op de laatste dag van de maand. Naast de (tijdelijke?) afname van de risicoaversie zal volgens Carmignac de gelijktijdige vertraging van de wereldeconomie leiden tot neerwaartse herzieningen van de ramingen van de winstgroei. Ook al kan men redelijkerwijs denken dat een deel van deze neerwaartse herzieningen al in de koersen is verwerkt, zijn de fondsbeheerders van Carmignac toch op hun hoede. In een klimaat dat onzeker en fragiel blijft, lijkt het nog altijd verstandig voorrang te geven aan de gemengde fondsen van de Patrimoine fondsenreeks.