Facebook kondigde gisteren de overname aan van Oculus, voor een bedrag van 2 miljard dollar. Het bedrijf is gespecialiseerd voor virtual reality brillen voor video games, maar het toepassingsgebied van deze technologie zou veel groter kunnen zijn alleen maar games.

Mark Zuckerberg wil de Oculus RV, het succesproduct van het bedrijf, gebruiken als een platform voor de lancering van andere toepassingen, onder andere in het onderwijs en de medische wereld. De beurs reageert eerder lauw op het bericht, de koers van Facebook verliest zowat 2,50%.

Facebook kondigde gisteren de overname aan van Oculus, voor een bedrag van 2 miljard dollar. Het bedrijf is gespecialiseerd voor virtual reality brillen voor video games, maar het toepassingsgebied van deze technologie zou veel groter kunnen zijn alleen maar games. Mark Zuckerberg wil de Oculus RV, het succesproduct van het bedrijf, gebruiken als een platform voor de lancering van andere toepassingen, onder andere in het onderwijs en de medische wereld. De beurs reageert eerder lauw op het bericht, de koers van Facebook verliest zowat 2,50%.