Wanneer de waardering van Facebook moet terugvallen tot die van de belangrijkste rivalen uit de internetsector, is nog een verdere terugval met 20% noodzakelijk.

Dat betekent concreet dat de koers van het aandeel zou moeten terugvallen tot in de buurt van 23 dollar.

Facebook hoger gewaardeerd dan 99% van de aandelen uit de Standard Poor's 500 Index

Sameet Sinha, analist bij B. Riley & Co, wijst er op dat Facebook bij de IPO hoger gewaardeerd stond dan 99% van de aandelen die in de Standard Poor's 500 Index noteren.

Dat bewijst dat het aandeel extreem hoog gewaardeerd werd, een waardering die door de realiteit niet kon hardgemaakt worden.

Met een marktkapitalisatie van bijna 80 miljard dollar wordt het aandeel nu aan bijna 30 keer de verwachte winst voor 2014 verhandeld.

Het belangrijkste probleem waar het aandeel mee worstelt is dat de omzetgroei geen gelijke tred kan houden met de groei van het aantal gebruikers.

Wanneer de waardering van Facebook moet terugvallen tot die van de belangrijkste rivalen uit de internetsector, is nog een verdere terugval met 20% noodzakelijk. Dat betekent concreet dat de koers van het aandeel zou moeten terugvallen tot in de buurt van 23 dollar. Facebook hoger gewaardeerd dan 99% van de aandelen uit de Standard Poor's 500 Index Sameet Sinha, analist bij B. Riley & Co, wijst er op dat Facebook bij de IPO hoger gewaardeerd stond dan 99% van de aandelen die in de Standard Poor's 500 Index noteren. Dat bewijst dat het aandeel extreem hoog gewaardeerd werd, een waardering die door de realiteit niet kon hardgemaakt worden. Met een marktkapitalisatie van bijna 80 miljard dollar wordt het aandeel nu aan bijna 30 keer de verwachte winst voor 2014 verhandeld. Het belangrijkste probleem waar het aandeel mee worstelt is dat de omzetgroei geen gelijke tred kan houden met de groei van het aantal gebruikers.