De koers van Facebook heeft nog geen vaste voet onder de grond gevonden. Vanmorgen kwam het aandeel goed weg uit de startblokken, maar een groot deel van de gerealiseerde winsten werden inmiddels al weer prijsgegeven. De koers probeert nu stand te houden boven het niveau van 20 dollar.

Basismetalen maken per saldo pas op de plaats

Bij de basismetalen bleven volgens Royal Bank of Scotland de prijsverschillen op weekbasis erg klein. Enkel tin viel uit de toon met een verlies van 4,3 procent.

De prijs van een ton koper steeg met 0,3 procent. Anglo American produceerde tijdens de eerste jaarhelft 329.400 ton koper, 14 procent meer dan een jaar eerder. Ook Barrick Gold zag de koperproductie in het tweede kwartaal met 17 procent toenemen naar 49.000 ton.

Aluminium werd een fractie duurder (+0,2 procent). Aluminiumproducent Norsk Hydro verwacht dat de globale vraag naar het metaal buiten China dit jaar met slechts 2 procent zal toenemen. In Noord-Amerika en Japan is er nog een kleine groei maar in Europa krimpt de vraag.

Lood en zink werden respectievelijk 1,2 en 1,1 procent duurder. Nikkel moest op weekbasis 0,4 procent inleveren.

De koers van Facebook heeft nog geen vaste voet onder de grond gevonden. Vanmorgen kwam het aandeel goed weg uit de startblokken, maar een groot deel van de gerealiseerde winsten werden inmiddels al weer prijsgegeven. De koers probeert nu stand te houden boven het niveau van 20 dollar. Basismetalen maken per saldo pas op de plaats Bij de basismetalen bleven volgens Royal Bank of Scotland de prijsverschillen op weekbasis erg klein. Enkel tin viel uit de toon met een verlies van 4,3 procent. De prijs van een ton koper steeg met 0,3 procent. Anglo American produceerde tijdens de eerste jaarhelft 329.400 ton koper, 14 procent meer dan een jaar eerder. Ook Barrick Gold zag de koperproductie in het tweede kwartaal met 17 procent toenemen naar 49.000 ton. Aluminium werd een fractie duurder (+0,2 procent). Aluminiumproducent Norsk Hydro verwacht dat de globale vraag naar het metaal buiten China dit jaar met slechts 2 procent zal toenemen. In Noord-Amerika en Japan is er nog een kleine groei maar in Europa krimpt de vraag. Lood en zink werden respectievelijk 1,2 en 1,1 procent duurder. Nikkel moest op weekbasis 0,4 procent inleveren.