Met de aankoop van Whatsapp voor een bedrag van 19 miljard dollar, gaf Facebook een duidelijk signaal niet zelfgenoegzaam te zijn, zelfs niet met de hoogste notering van het aandeel (68 dollar) sinds de introductie op de Nasdaq. Vandaag is die notering zelfs opgelopen tot meer dan 70 dollar.

Door dit bedrag neer te tellen over een periode van vier jaar en onder de vorm van 12 miljard dollar aan Facebook-aandelen, 4 miljard in cash en 3 miljard in aandelen onder voorwaarden (restricted stocks) voor de stichters en medewerkers van WhatsApp, wil het bedrijf volgens Saxo Bank niet alleen zijn leiderschap in sociale media wereldwijd uitbreiden maar ook zijn succes voor lange tijd veiligstellen.

Met de aankoop van Whatsapp voor een bedrag van 19 miljard dollar, gaf Facebook een duidelijk signaal niet zelfgenoegzaam te zijn, zelfs niet met de hoogste notering van het aandeel (68 dollar) sinds de introductie op de Nasdaq. Vandaag is die notering zelfs opgelopen tot meer dan 70 dollar. Door dit bedrag neer te tellen over een periode van vier jaar en onder de vorm van 12 miljard dollar aan Facebook-aandelen, 4 miljard in cash en 3 miljard in aandelen onder voorwaarden (restricted stocks) voor de stichters en medewerkers van WhatsApp, wil het bedrijf volgens Saxo Bank niet alleen zijn leiderschap in sociale media wereldwijd uitbreiden maar ook zijn succes voor lange tijd veiligstellen.