Alle aandacht is uiteraard gericht op de handel in de aandelen Facebook. De beursintroductie van de sociale mediasite werd algemeen beschouwd als een belangrijke test voor het consumentenvertrouwen. Een sterke prestatie van het aandeel in de eerste dagen van de handel zou dat vertrouwen hebben versterkt.

Inmiddels is de koers van Facebook duidelijk teruggevallen onder de introductieprijs, er is sprake van een correctie met meer dan 10%. Sommige analisten vrezen al dat de koers van Facebook gaat terugvallen onder de introductieprijs van 38 dollar per aandeel.

Apple kan topkoersen niet meer evenaren of verbeteren

De koers van Apple noteert anderzijds opnieuw hoger, maar krijgt voorlopig geen vaste voet aan de grond meer boven de kaap van 550 dollar. Door de komst naar de beurs van Facebook is de aandacht voor Apple verflauwd, mogelijk hebben sommige beleggers zelfs aandelen Apple verkocht om in te schrijven op Facebook.

Ook andere internetaandelen als Groupon, LinkedIn en Zynga noteren momenteel lager. De tot dusver mislukte beursintroductie van Facebook heeft tot gevolg dat de kans klein is geworden dat andere bedrijven uit de sector sociale netwerken op korte termijn naar de beurs gaan komen.

Alle aandacht is uiteraard gericht op de handel in de aandelen Facebook. De beursintroductie van de sociale mediasite werd algemeen beschouwd als een belangrijke test voor het consumentenvertrouwen. Een sterke prestatie van het aandeel in de eerste dagen van de handel zou dat vertrouwen hebben versterkt. Inmiddels is de koers van Facebook duidelijk teruggevallen onder de introductieprijs, er is sprake van een correctie met meer dan 10%. Sommige analisten vrezen al dat de koers van Facebook gaat terugvallen onder de introductieprijs van 38 dollar per aandeel. Apple kan topkoersen niet meer evenaren of verbeteren De koers van Apple noteert anderzijds opnieuw hoger, maar krijgt voorlopig geen vaste voet aan de grond meer boven de kaap van 550 dollar. Door de komst naar de beurs van Facebook is de aandacht voor Apple verflauwd, mogelijk hebben sommige beleggers zelfs aandelen Apple verkocht om in te schrijven op Facebook. Ook andere internetaandelen als Groupon, LinkedIn en Zynga noteren momenteel lager. De tot dusver mislukte beursintroductie van Facebook heeft tot gevolg dat de kans klein is geworden dat andere bedrijven uit de sector sociale netwerken op korte termijn naar de beurs gaan komen.