Zowel Griekenland als Spanje bezorgen de financiële markten kopzorgen en dat weegt zwaar op de koers van de euro. De Europese eenheidsmunt dreigt weg te zakken richting 1,20 euro. De eurocrisis is zelfs voelbaar op de oliemarkten, waar de prijs voor een vat ruwe olie onder druk staat.

Philips maakte vanmorgen anderzijds beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend, de koers van het aandeel opende ruim 4% hoger.

Later deze week gaan nog veel meer bedrijven met cijfers komen, waaronder ook Belgische zwaargewichten als Solvay, Bekaert, Mobistar, Telenet, Belgacom en Colruyt.

WDP sluit overeenkomst met Immo Weversstraat

Vastgoedbevak WDP heeft een overeenkomst afgesloten met Immo Weversstraat nv, met een aantal gebruikelijke opschortende voorwaarden, voor de verwerving van een site te Londerzeel voor 3,4 miljoen euro.

De verwerving gebeurt via een partiële splitsing en de betaling via de uitgifte van nieuwe WDP aandelen. Het betreft een strategische site van 30.000m² met een directe toegang tot de A12.

Versteviging van de strategische positie langs de A12

De verwerving van de bedrijfssite te Londerzeel omvat een oude industriële site met een bebouwde oppervlakte van circa 10.000m² op een grondoppervlakte van circa 30.000m².

De site is vandaag verhuurd aan het bedrijf Crown-Baele nv, een producent van bottelmachines, voor een resterende termijn van 1 jaar voor een jaarlijkse huurvergoeding van 300.000 euro.

Na het verstrijken van het korte termijn huurcontract beoogt WDP de oude gebouwen af te breken en de site volledig te laten saneren, waarna kan gestart worden met de herontwikkeling van de site via de bouw van een modern logistiek complex - dit in functie van de verhuuropportuniteiten.

WDP en Immo Weversstraat nv zullen vandaag, 23 juli 2012, het splitsingsvoorstel neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel. De partiële splitsing is onderworpen aan een aantal gebruikelijke opschortende voorwaarden en de goedkeuring van de aandeelhouders van WDP.

De buitengewone algemene vergadering (BAV) van WDP zal naar verwachting plaatsvinden op 4 september 2012. Indien het aanwezigheidsquorum niet wordt bereikt, zal een tweede BAV besluiten over de partiële splitsing, en dit naar verwachting op 21 september 2012.

Zowel Griekenland als Spanje bezorgen de financiële markten kopzorgen en dat weegt zwaar op de koers van de euro. De Europese eenheidsmunt dreigt weg te zakken richting 1,20 euro. De eurocrisis is zelfs voelbaar op de oliemarkten, waar de prijs voor een vat ruwe olie onder druk staat. Philips maakte vanmorgen anderzijds beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend, de koers van het aandeel opende ruim 4% hoger. Later deze week gaan nog veel meer bedrijven met cijfers komen, waaronder ook Belgische zwaargewichten als Solvay, Bekaert, Mobistar, Telenet, Belgacom en Colruyt. WDP sluit overeenkomst met Immo Weversstraat Vastgoedbevak WDP heeft een overeenkomst afgesloten met Immo Weversstraat nv, met een aantal gebruikelijke opschortende voorwaarden, voor de verwerving van een site te Londerzeel voor 3,4 miljoen euro. De verwerving gebeurt via een partiële splitsing en de betaling via de uitgifte van nieuwe WDP aandelen. Het betreft een strategische site van 30.000m² met een directe toegang tot de A12. Versteviging van de strategische positie langs de A12 De verwerving van de bedrijfssite te Londerzeel omvat een oude industriële site met een bebouwde oppervlakte van circa 10.000m² op een grondoppervlakte van circa 30.000m². De site is vandaag verhuurd aan het bedrijf Crown-Baele nv, een producent van bottelmachines, voor een resterende termijn van 1 jaar voor een jaarlijkse huurvergoeding van 300.000 euro. Na het verstrijken van het korte termijn huurcontract beoogt WDP de oude gebouwen af te breken en de site volledig te laten saneren, waarna kan gestart worden met de herontwikkeling van de site via de bouw van een modern logistiek complex - dit in functie van de verhuuropportuniteiten. WDP en Immo Weversstraat nv zullen vandaag, 23 juli 2012, het splitsingsvoorstel neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel. De partiële splitsing is onderworpen aan een aantal gebruikelijke opschortende voorwaarden en de goedkeuring van de aandeelhouders van WDP. De buitengewone algemene vergadering (BAV) van WDP zal naar verwachting plaatsvinden op 4 september 2012. Indien het aanwezigheidsquorum niet wordt bereikt, zal een tweede BAV besluiten over de partiële splitsing, en dit naar verwachting op 21 september 2012.