De euro viel afgelopen vrijdag tot het niveau van 1,27 dollar, nadat in de loop van de sessie een bodem werd bereikt op 1,2664 dollar. De kans is namelijk groter geworden dat de Europese Centrale Bank haar basisrente gaat ongewijzigd houden. Vanmorgen werd er gehandeld aan 1,2712 dollar.

Eric Fine, portfolio manager in New York bij Van Eck Associates Corporation, is van mening dat de verzwakking van de eurokoers niet bepaald als een verrassing overkomt. Weber zei eigenlijk dat er voor het eerste kwartaal van 2011 geen serieuze discussie over een exit-strategie komt.

Het is volgens Fine duidelijk dat de Europese Centrale Bank niet aan de rente zal raken alvorens de Europese economie opnieuw aan de beterhand is. Hij ziet dat nog niet zo snel gebeuren.

De euro viel afgelopen vrijdag tot het niveau van 1,27 dollar, nadat in de loop van de sessie een bodem werd bereikt op 1,2664 dollar. De kans is namelijk groter geworden dat de Europese Centrale Bank haar basisrente gaat ongewijzigd houden. Vanmorgen werd er gehandeld aan 1,2712 dollar. Eric Fine, portfolio manager in New York bij Van Eck Associates Corporation, is van mening dat de verzwakking van de eurokoers niet bepaald als een verrassing overkomt. Weber zei eigenlijk dat er voor het eerste kwartaal van 2011 geen serieuze discussie over een exit-strategie komt. Het is volgens Fine duidelijk dat de Europese Centrale Bank niet aan de rente zal raken alvorens de Europese economie opnieuw aan de beterhand is. Hij ziet dat nog niet zo snel gebeuren.