Koers euro opnieuw lager, beleggers kopen assets die meer opbrengen

Op de valutamarkten stond de koers van de euro vandaag weer stevig onder druk, waarbij in de loop van de sessie de kaap van 1,2250 dollar naar beneden werd doorbroken. Niets lijkt de daling van de dollarkoers te kunnen afremmen, de kaap van 1,20 dollar komen in het vizier.

De beleggers kopen activa die meer rente opbrengen. Vijf dagen nadat de Europese Centrale Bank haar basisrente verlaagde, bereikte de euro ten opzichte van de Australische dollar een nieuw historisch dieptepunt. Tegenover de dollar werd het laagste niveau in twee jaar opgetekend.

Iedereen wil short gaan op de euro

Sebastian Galy, senior foreign- exchange strategist bij Societe Generale SA in New York, is van mening dat iedereen momenteel short wil gaan op de dollar, waardoor de koers alleen maar kan dalen. De eurotop van gisteren kon het sentiment op de valutamarkten niet keren.

ECB-president Mario Draghi sluit een verdere rentedaling in de eurozone niet uit en deze uitspraak weegt vanzelfsprekend op de koers van de euro. Toch lijkt de euro technisch oververkocht, zodat we ons aan een opwaartse reactie op relatief korte termijn verwachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content