De beleggers kopen activa die meer rente opbrengen. Vijf dagen nadat de Europese Centrale Bank haar basisrente verlaagde, bereikte de euro ten opzichte van de Australische dollar een nieuw historisch dieptepunt. Tegenover de dollar werd het laagste niveau in twee jaar opgetekend.

Iedereen wil short gaan op de euro

Sebastian Galy, senior foreign- exchange strategist bij Societe Generale SA in New York, is van mening dat iedereen momenteel short wil gaan op de dollar, waardoor de koers alleen maar kan dalen. De eurotop van gisteren kon het sentiment op de valutamarkten niet keren.

ECB-president Mario Draghi sluit een verdere rentedaling in de eurozone niet uit en deze uitspraak weegt vanzelfsprekend op de koers van de euro. Toch lijkt de euro technisch oververkocht, zodat we ons aan een opwaartse reactie op relatief korte termijn verwachten.

De beleggers kopen activa die meer rente opbrengen. Vijf dagen nadat de Europese Centrale Bank haar basisrente verlaagde, bereikte de euro ten opzichte van de Australische dollar een nieuw historisch dieptepunt. Tegenover de dollar werd het laagste niveau in twee jaar opgetekend. Iedereen wil short gaan op de euro Sebastian Galy, senior foreign- exchange strategist bij Societe Generale SA in New York, is van mening dat iedereen momenteel short wil gaan op de dollar, waardoor de koers alleen maar kan dalen. De eurotop van gisteren kon het sentiment op de valutamarkten niet keren. ECB-president Mario Draghi sluit een verdere rentedaling in de eurozone niet uit en deze uitspraak weegt vanzelfsprekend op de koers van de euro. Toch lijkt de euro technisch oververkocht, zodat we ons aan een opwaartse reactie op relatief korte termijn verwachten.